John Steen ny förvaltningschef för bildning

John Steen, förvaltningschef bildningsförvaltningen

John Steen är ett nygammalt ansikte i Hedemora. Fram till 2019 jobbade han som avdelningschef på bildningsförvaltningen. Då ansvarade han för högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, yrkeshögskola, samt fritid, kultur och biblioteket. Han har därefter varit skolchef för de kommunala gymnasieskolorna i Borlänge. Nu kommer han tillbaka till Hedemora och börjar sin tjänst som förvaltningschef 3 maj.

Det som har lockat honom tillbaka till Hedemora är att få jobba mer med utvecklingen för hela skolan. Det är ett bredare uppdrag än det han har idag. Han trivdes bra att arbeta i Hedemora och ser det som väldigt spännande att komma tillbaka i den här rollen.

Vilka frågor är viktiga att jobba med?

Det är ekonomisk hållbarhet, social hållbarhet och att det under en tid varit ganska låga resultat i skolan. Det är viktigt att förbättra både för elevernas skull och för samhället i stort.

För att göra det behövs det enligt John en bra samverkan i kommunen. Det finns många aktörer i hela samhället som påverkar barn och ungdomars uppväxt. Dels är det föreningar för fritidsaktiviteter. Men det är också politik, socialtjänst, brottsförebyggande åtgärder och näringsliv.

- ­Ingen är frikopplad från någon annan utan alla påverkar varandra. Därför behöver vi skapa bra samarbeten. Och Hedemora kommun är i en storlek så att det går att skapa bra samarbeten. Jag tror inte att vi har använt våra förutsättningar fullt ut där, säger John Steen.

Vad är viktigt för dig?

John har en målsättning att åter lära känna hela organisationen. Det är några år sedan han jobbade i Hedemora kommun och det har hänt saker under tiden.  Han vill inte leda en organisation som han inte känner.

- Jag kommer inte att sitta fast i kommunhuset, jag ska lära känna verksamheterna. Alla medarbetare ska ha ett ansikte på mig och jag ska veta vilka förutsättningar alla enheter och kommundelar har, säger John.

Hur skapas bra förutsättningar?

Det är viktigt att alla känner en stor trygghet med den information de får för att kunna fatta bra beslut. Det gäller såväl politiker som medarbetarna i organisationen.

- Det är som att man sitter i midjan av ett timglas. Det kommer mycket intryck från medarbetare, elever och på andra sidan politiker och medborgare. Det ska finnas en trygghet och att det finns en transparens och saklighet i det som sprids vidare i alla led. Och mitt arbete är att ge alla förutsättningar att kunna prestera, säger John.

John bor i Borlänge med sin fru och de har tre hundar. Han gillar att vara ute i skogen och naturen. Att börja pendla till Hedemora ser han som positivt. Han har tidigare pendlat och tycker det är lagom långt mellan Hedemora och Borlänge. Det ger en bra tid till att kunna reflektera och kunna samla sina tankar om dagen som gått.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-04-07

Startsida