Så påverkades Ali av Corona

Ali bland höstlöv på rådhusgården

Jag har haft corona. En vecka före skolavslutningen blev jag sjuk. Det började med att jag kände mig lite hängig, och jag gick hem från jobbet. Sen följde dagar med hög feber, frossa och svettningar. Jag tränar en del, och känner mig i vanliga fall stark, men jag tappade helt matlusten och kunde knappt dricka vatten. På bara en vecka tappade jag 8 kilo och tillslut sökte jag hjälp.

Samma natt ringde jag 112. Jag hade sådan ångest och kände mig instängd, har upplevt och sett en hel del hemska saker i livet, men aldrig känt så här. Det var fruktansvärt.

Jag fick åka ambulans till Falun och fick hjälp. De tog prover, kontrollerade hjärtat och tog ett Covid-19 test som efter två dagar visade sig vara positivt. Eftersom jag tappat så mycket i vikt var jag alldeles kraftlös och fick dropp och syrgas, men också medicin för att förhindra blodproppar. Jag fick också samtalsstöd för att hantera min ångest.

Jag är tacksam för den vård jag fick, och vill verkligen uppmana alla att ta det här på allvar. Att jag är vältränad och inte röker hjälpte mig att återhämta mig efter sjukdomen, men det var en tuff upplevelse. Var rädd om dig, och dina nära – minska risken för smittspridning på alla sätt du kan.

Ali bor i Hedemora, och arbetar som skolvärd på Martin Koch-gymnasiet.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-11-05

Startsida