Fritid barn & ungdom

Här finns information om de aktiviteter för barn och unga som finns i Hedemora, arrangerade av eller tillsammans med kommunen. Utöver det finns en rad aktiva föreningar i kommunen som erbjuder fritidsaktiviteter. 

Två unga kvinnor skrattar och pratar tillsammans.

Fem tips till tonårsföräldrar

  • Prata med andra föräldrar om fester, alkohol, tider m.m.
  • Köp aldrig ut alkohol till din tonåring och bjud heller inte din tonåring på alkohol – det signalerar bara att du tycker att det är okej att han/hon dricker.
  • Förklara vad du är rädd för ska hända om ditt barn dricker alkohol.
  • Stå på dig. Tonåringar förväntar sig att föräldrar sätter gränser.
  • Tonåringar bryr sig mycket om vad deras föräldrar säger.

På sidan Tonårsparlören hittar du som är förälder fakta och tips om tonåringar och alkohol. Som vuxen kan du med bra argument vara ett viktigt stöd för din tonåring i de svåra frågorna kring alkohol. Tipsa andra föräldrar om informationen på webbplatsen – ju fler vuxna i din tonårings närhet som har samma kunskap desto bättre för ditt barn.


BUV-gruppen, barn- och ungdomsverksamhet

Buv-gruppen är en samverkansgrupp över förvaltningsgränserna inom Hedemora kommun. I gruppen finns representanter från skolan, polisen, kyrkans ungdomsverksamhet, kultur- och fritidsförvaltning, socialtjänsten, ungdomsmottagningen och skolhälsovården. Gruppen träffas en gång i veckan och har som huvudsyfte att upptäcka, förebygga och åtgärda ungdomsproblem i form av samordnade insatser.

Skidbacke med människor som åker slalom.
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-06-17

Fritidskonsulent
Jan Olsson
jan.olsson@hedemora.se
0225-341 20

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora