Simhallen stängd

Lars-Åke Östlin, fritidschef, visar var läckan i bassängen är.

I helgen började stora simbassängen i Vasahallen att läcka vid tätningen av en av bassängens lampor och personalen tvingades stänga bassängen omgående.

Nu inväntar kommunen expertis som ska se över läckaget och kontrollera hur stor skadan är. Bassängen började omgående att tömmas för att minska trycket och öka säkerheten.

Det är en stor insats när en så stor bassäng ska tömmas på cirka 600 kubik vatten. Vattnet släpps ut så fort som möjligt, men fortfarande under måndag förmiddag, efter nära två dygn, var vattennivåerna fortfarande inte tillräckligt låga.

- Det är frustrerande att vi behöver stänga simbassängen när vi nu äntligen kunnat öppna igen efter pandemin, säger Lars-Åke Östlin, chef över verksamheten.

Den lilla bassängen kommer att vara öppen för allmänheten från och med tisdag 7 september, och simskolans verksamhet kommer kunna fortsätta där. Gymmet har också öppet som vanligt.

De som har årskort och i och med detta vill pausa sitt abonnemang kan kontakta Vasahallen.

- Vi har i nuläget ingen bild av hur stor skadan är utan avvaktar vår reparatör, säger Lars-Åke Östlin. Så fort vi vet mer kommer vi ge mer information. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-09-06
Skriv ut