Dags att välja skola inför hösten

Skolgård med barn vid skolavslutning

Har du ett barn som ska börja i förskoleklass till hösten, och är folkbokfört i Hedemora kommun? Då är du som vårdnadshavare välkommen att ansöka om en skolplacering för ditt barn i Skolvalet 2022.

Skolvalet är öppet till onsdagen 23 februari klockan 12.00

Den 23 februari är sista ansökningsdag för att välja skola, till förskoleklass. Ansökningar som kommer in senare handläggs först efter de ansökningar som kommit in i tid.

Det går att välja någon av de kommunala skolorna, någon av friskolorna i Hedemora eller en skola i annan kommun. I kommunens e-tjänst för skolplacering går det att välja kommunal skola i Hedemora.

Om du vill ansöka om en skolplacering på en friskola i Hedemora eller en skola i en annan kommun, behöver du kontakta den skolan.

Ansök om skolplacering på någon av de kommunala skolorna i Hedemora. 
Läs mer och ansök i e-tjänsten: 
Skolplacering i förskoleklass eller grundskola - ansökan - Hedemora kommun 

Om skolplacering

Ditt barn är har rätt till en skolplacering på en skola nära hemmet där barnet är folkbokfört, men det betyder inte nödvändigtvis att barnet kommer att få en skolplacering på den skola som ligger närmast hemmet.

I Hedemora kommun finns det sju kommunala skolor med förskoleklass och tre fristående skolenheter. Läs mer om skolorna i Hedemora: Skolor (hedemora.se)


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-01-24

Startsida