Budget och skuldrådgivning

office-620822_960_720.jpg
Vill du ha hjälp med att ordna upp din vardagsekonomi?

Då kan du vända dig till kommunens budget- och skuldrådgivare. Stödet av rådgivaren är frivilligt och gratis. Budget- och skuldrådgivaren kan ge praktiska råd om hur du kan gå tillväga i din skuldsituation och hjälper till med de ekonomiska beräkningar som behöver göras. Du kan också få råd om vad som krävs för att kunna göra en ansökan om skuldsanering.

För skuldsatta som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav kan rådgivaren i samråd med den skuldsatte arbeta för att förhandla fram nya betalningsvillkor hos fordringsägarna.


Skuldsanering

Budget- och skuldrådgivaren kan hjälpa Dig med ansökan om skuldsanering till Kronofogden. Skuldsanering innebär att du kan få skulder sanerade genom nedskrivning av skuldbeloppet, helt eller delvis enligt Skuldsaneringslagen. 
Budget- och skuldrådgivaren har tystnadsplikt.


Kontakt: 

Nina Löveskog – Budget & skuldrådgivare

Lena Engström – Budget & skuldrådgivare

Telefontid 10.00 -12.00 måndag- fredag: 0225 - 341 32

Du kan också söka information via konsumentverket.
Konsumentverket KO

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-05-12

Nina Löveskog – Budget & skuldrådgivare

Lena Engström – Budget & skuldrådgivare

Telefon: 0225 - 341 32