Vad ska Hedemoras stadsscen heta?

Byggnation och renovering av scenlokal

I februari 2022 väntar invigning av det vi kallar för Hedemoras stadsscen, Vasaskolans och MK-gymnasiets aula. Tills dess behöver vi ge den ett passande namn. Nu har du chans att lämna ditt förslag. 

Under hösten-vintern renoverar kommunen aulan på Vasaskolan och Martin Koch-gymnasiet. Lokalerna blir ordentligt uppfräschade och tekniskt uppgraderade, med större tillgänglighet för fler. Och inte bara för skolornas elever och lärare.

Med genomtänkta ombyggnationer öppnar lokalerna upp för kulturevenemang som inte är i skolans eller kommunens regi. Privata aktörer och föreningar kan då hyra in sig i lokalerna - Hedemoras nya stadsscen! Därmed gör vi lokala kulturutövare större rättvisa, samtidigt som fler kan ta del av upplevelsen.

- Jag ser med stor förväntan fram emot att vi ska slå upp dörrarna till Hedemoras stadsscen efter den omfattande renoveringen av aulan, säger John Steen, bildningschef på Hedemora kommun.

Nu får vi en modern och vacker kulturscen, vilket känns helt rätt då det har saknats en sådan plats. Jag hoppas den ska inspirera såväl unga som etablerade kulturutövare från Hedemora, men även locka fler att komma hit, säger John Steen.

Tack för alla namnförslag!

Fram till och med den 12 december fanns möjligheten att lämna in förslag på vad stadsscenen ska få för namn.

 

Läs mer om ombyggnadsprojektet: Skolans aula blir stadsscen i Hedemora

 

Sida uppdaterad 2021-12-13

Startsida