Regler kring filmvisning

Visning av kommersiell film

Framförandet av upphovsrättsskyddade filmer kräver alltid tillstånd av upphovsmannen eller dess ombud. Tillstånd krävs oavsett om inträde tas, om målgruppen är en barngrupp tillhörande en ideell förening eller om det gäller en visning för kollegorna på jobbet. Det är viktigt att Du som arrangör av filmvisningar följer regelverket så att Du inte riskerar att drabbas av rättsliga åtgärder eller av skadeståndsanspråk i efterhand.

Vid visning av kommersiell film är det möjligt att hyra biografen av Eurostar som innehar nödvändiga rättigheter. Vänligen kontakta Eurostar på telefon 08-746 03 90 eller mail: anki@eurostar.se

Visning av film med tillstånd

Om det gäller visning av film med tillstånd som exempelvis ett egenproducerat verk som en film från en skolresa, som sin egen verksamhet eller vid tillstånd från upphovrättshavaren är det möjligt att låna utrustning för visning. Ev. önskemål om utrustning anges i ansökan.


Bokning

Blankett för bokning av lokal och utrustning finns i vår e-tjänsteportal:  

E-TJÄNSTER/BLANKETTER

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-20