47 placeringar bättre i skolranking

21405342-skolundervisning-mellanstadiet_-_webb_196862.jpg

Hedemora kommun stiger i Lärarförbundets ranking över skolorna i landet. En förbättring med 47 placeringar från 2017 till 2018. Nuvarande placering är 139:e plats av 290 kommuner. 

Det är Lärarförbundet som varje år gör mätningen och jämförelsen bygger på 13 kriterier. De delar som är Hedemoras styrkor är resurstilldelning och lärartäthet. Från 2017-års mätning har märkbara förbättringar framförallt gjorts bland elever som uppnått högskolebehörighet och andelen godkända elever. 

- Bildningsförvaltningen är mycket glada åt den klättring som vi gjort. Vi tror att vi tillsammans, pedagoger, barn/elever, vårdnadshavare, chefer och politiken med gemensamma mål och samsyn skapar en positiv utveckling, säger Eva Winarve Westerholm, avdelningschef Bildningsförvaltningen.

Hedemora ligger på en 7:e plats av Dalarnas 15 kommuner. 


 Lararforbundet_ranking.jpg


Läs mer om bedömningarna för Hedemoras ranking i Lärarförbundet - Bäst skolkommun 2018
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-11-08
Skriv ut