Distans- och fjärrundervisning på gymnasiet

Nyheter - Distans- och fjärrundervisning på gymnasiet - ctl00_cph1_imgNews

Gymnasieskolan, Martin Koch, öppnar för fjärr och/eller distansundervisning. Förändringen gäller från och med 19 november 2020, och genomförs för att bromsa smittspridningen.

Beslutet skiljer sig något från den distansundervisning som infördes i våras. Även om en stor del av undervisningen kommer att ske genom fjärr och/eller distansundervisning har vi öppnat upp för att kunna ta in elever som behöver stöd och hjälp i sina studier för att säkerställa undervisningens kvalitet. Vi kommer även att ta in grupper av elever för att genomföra praktiska moment och prov som inte kan genomföras på distans.

Förebyggande åtgärd för att bromsa smitta

- Läget utifrån pandemin påverkar oss alla. Vi har här i Hedemora sett en viss ökad smittspridning bland elever i gymnasieskolan. Men följande beslut är en förebyggande åtgärd. Så här har vi möjlighet att bromsa smittspridningen, säger Chrisitna Lundgren, ordförande bildningsnämnden.

I detta läge är det främst de studieförberedande programmen som kommer att bedriva undervisning på distans medan yrkesförberedande program till större del fortsätter sin utbildning på plats på skolan. Men, i en av klasserna inom yrkesprogrammen har några elever konstaterats ha covid-19 och flera elever väntar också på provsvar. I den berörda klassen införs också distansundervisning.

- Vi vill också passa på att poängtera följande. Det är generellt inte skolorna som är platsen som driver smittspridningen i nuläget. I stället är det kontakter vid privata sammankomster och fester. Vi vill därför uppmana till försiktighet i era sociala kontakter, följ råden, håll avstånd, tvätta händerna, begränsa dina sociala kontakter, välj och tänk efter vad du måste göra, säger Niklas Nordahl tf skolchef/förvaltningschef bildningsförvaltningen.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-11-18
Skriv ut