Du använder väl reflex när det är mörkt?

jumping_with_the_reflex_-_webb_221069.jpg

Du som går eller cyklar i mörkret har väl reflexer på dig? Utan reflexer är du svår att se, både i stadsmiljö och ute på landet.

40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Redan i skymningen ökar risken. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska risken.

Observera att du syns ännu sämre på vintern och vid vått väglag. Dessutom blir bilens bromssträcka längre, ofta 2-4 gånger längre än vid normalt väglag.

Med reflexer syns du på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med halvljuset påslaget. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20- 30 meter ifrån dig. I det här sammanhanget är det också viktigt att betona att reflexer inte håller hur länge som helst. Normal livslängd är ungefär tre år.

Läs mer på https://ntf.se/konsumentupplysning/gaende/reflexer/

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-11-28
Skriv ut