Föreningen Nordens vänortsstämma

16629596-nordens-flaggor-mot-bla-himmel_1.jpg

Föreningen Norden anordnar vänortsstämma i Hedemora 
27 juni-1 juli


Föreningen Norden grundades redan 1919 och är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation, öppen för alla som vill engagera sig och jobba med nordiska frågor och nordiskt samarbete. Föreningen är ett förbund av enskilda personer samt organisationer, institutioner och företag som vill arbeta med föreningens syfte.

Föreningen har funnits i Hedemora sedan 1948 och redan då inleddes samarbetet med orterna Nystedt i Danmark och Vinstra i Norge. Under 1970-talet tillkom Veckelax (Numer Hamina) i Finland. 

Vartannat år anordnas en vänortsstämma och i år är det Hedemora som har äran att vara arrangör. Det kommer vara välfyllt program för gästerna och de kan bland annat välja att besöka: 

Återvinningsstationen, Bolidens Guva, Avesta Visentpark, Oppigårdshantverksbryggeri, Norns bruk, Avesta Art, Hedemora Gammelgård, Stjärnsunds marknad, Dalarocken, Café Wahlman. Besöket i Hedemora avslutas med en Nordisk afton i Folkets Park med buffé och underhållning. 

Besökarna från de olika länderna bor i värdfamiljer och får stifta bekantskap med vår trakts sevärdheter. 

Läs mer om Föreningen Norden

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-06-26
Skriv ut