Minst 3 nya omgångar av vår yrkeshögskoleutbildning

3960320-students-and-tutor-in-class_1.jpg

Bildningsförvaltningen kan stolt berätta att Myndigheten för Yrkeshögskolan har meddelat att Hedemora kommun få tillstånd att arrangera minst 3 utbildningsomgångar till av vår uppskattade Yrkeshögskoleutbildning till Behandlingspedagog.

”Konkurrensen var tuff, 45% av ansökningarna beviljades och av dessa tilldelades mindre än hälften 4 eller fler utbildningsomgångar”

Nästa omgång kommer att starta i september men ansökan öppnar redan 1 mars.

Den 2-åriga yrkeshögskoleutbildningen har över 30 % arbetsplatsförlagt lärande och ger de studerande både teoretisk kunskap och praktiska färdigheter inom det behandlingspedagogiska området. Efter genomförd utbildning har de studerande bland annat kunskap om de formella regelverk som styr verksamheten, om socialpedagogik, socialpsykiatri och psykologi samt mänskliga rättigheter i ett mångkulturellt samhälle.

Utbildningen är studiemedelsberättigande genom CSN och den ger en bred kompetens och hög anställningsbarhet för arbete inom bl.a. beroendevård, HVB-hem, kriminalvården eller som elevstödjare.

Här kan du läsa mer om utbildningen 

För mer information kontakta:

John Steen,
Avdelningschef
john.steen@hedemora.se
0225-34179
Lars Nilsson,
Rektor
lars.nilsson@hedemora.se
0225-34562
Mostafa Geha,
Utbildningsledare
mostafa.geha@hedemora.se
0225-34720Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-02-04
Skriv ut