Hedemora nominerat till jämställhetspris

konsuppdelad_arbetsmarknad.jpg

Hedemora kommun är en av 10 semifinalister till Svenska jämställdhetspriset 2019! Som en av två kommuner i landet har Hedemora därmed placerat sig i topp för sitt jämställdhetsarbete. Vi ser nu spänt fram emot hur det går i finalen i december och vem som vinner i februari.

Sedan 2018 är kommunens hela styrmodell jämställdhets- och jämlikhetsintegrerad och det perspektivet finns som en röd tråd från politik till verksamheterna. I Hedemora vill vi uppnå lika goda resultat för invånarna oavsett vilka de är och vilken bakgrund de har. Därför berör jämställdhet och jämlikhet alla och måste vara en del av det vardagliga arbetet för att få effekt. Det kan vara svårt och därför har medarbetare, chefer och politik utbildats och olika stöd har tagits fram. Ett av stöden kallas "Välgrundad verksamhet” och följer den kommunala styrmodellen. Modellen bygger på beprövade metoder – men i ny form – och har redan börjat gett effekt genom mer jämställda och jämlika resultat.
Men egentligen är frågan inte ny för Hedemora. Detta är en fråga som varit politiskt prioriterad i 15 år. Små steg har tagits under lång tid och de senaste åren har vi sett allt fler effekter av arbetet och även förändrade resultat för våra invånare - olika grupper av kvinnor, män, flickor och pojkar samt icke-binära.


-    Det är vi väldigt stolta över, precis som vi är oerhört stolta över att vara i semifinal då det är hård konkurrens, säger Maria Högkvist, strateg inom Hedemora kommun. Det här är en nominering som jag verkligen tycker att samtliga boende i Hedemora ska vara stolta över.

Läs mer om de nominerade till Svenska jämstäldhetspriset 2020

Om ni vill veta mer om Hedemoras jämställdhetsutmaningar se vår film

 

eller hur kommunen använder könsuppdelad statistik se SKL-filmen.
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-11-05
Skriv ut