Kommunintroduktion för förtroendevalda

DSC_0006_web.jpg

Det nya året har kommit igång och så har också en mandatperiod för de nya förtroendevalda. Kommunfullmäktige har fått nya ledamöter och likaså nämnder och kommunala bolagsstyrelser. Vissa ledamöter har varit med tidigare och några sitter sin första period på sina viktiga uppdrag för att leda Hedemora framåt.

Oavsett om de är rutinerade eller helt nya så blir alla inbjudna till "Utbildningsdagar för Hedemora kommuns förtroendevalda". I år är det ett 70-tal som valt att delta för att antingen friska upp sina kunskaper eller att få en första introduktion i den kommunala organisationens breda verksamhet.

Under två dagar informeras det om kommunens organisation, styrmodell och styrperspektiv. Ekonomichefen berättar om mål och budget, internkontroll, styrning och uppföljning av budgeten. Hållbarhetsstrateg och mångfaldsstrateg informerar om kommunens fokusområden. Förvaltningschefer och bolagschefer presenterar sina verksamheter.

Det är mycket information som fyller dagarna men det ger också en bra överblick hur kommunens organisationen ser ut. Allt för att de förtroendevalda ska få en bra grund att stå på när alla beslut ska fattas.

Mer läsning

Så fungerar kommunen

Politisk organisation

Kommunens förtroendevalda

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-01-31
Skriv ut