Lärare från Hedemora representerar Sverige

Science on stage affisch beskuren

Hedemora och Martin Koch-gymnasiet har förmånen att ha väldigt bra och engagerade lärare. En av dem är Dan Englundh, han är lärare i fysik och matematik på gymnasiet och ska delta i festivalen ”Science on Stage festival” i Portugal och visa upp sina kunskaper. Det är en festival där lärare från 33 länder inom naturvetenskapliga ämnen och matematik visar upp intressanta experiment. Det är hedrande både för Dan som får uppskattning för sitt arbete och för Hedemora kommun att han blivit uttagen att representera Sverige.

Dan brinner för att göra experiment tillsammans med sina elever. Det skapar ett större engagemang hos dem och de tycker att det är väldigt kul. Dessutom är det enklare för dem att ta till sig den teoretiska kunskapen när det även utförs praktiskt. Det blir lättare att förstå när det samtidigt går att se i verkligheten vad som händer.

Utbildningsmaterialet är ofta dyrt vilket ofta betyder att det inte köps in i klassuppsättningar. Det gör att experimenten utförs i stora grupper och då får inte alla chansen att prova på. Utan det blir några som utför experimentet. För att komma ifrån det har Dan har löst problemet genom att använda återvunnet material från lokala skrotåtervinnare men även vardagsföremål.  Priset blir mycket lägre, möjligheten att köpa in större uppsättningar finns och dessutom går det att anpassa materialet mycket enklare. Helt plötsligt finns möjligheten att alla får chansen att utföra experiment. 

Tanken om att använda återvunnet material tog Dan med sig när han skickade in sitt bidrag till att delta i Science on Stage. Och den föll väl ut. Hans experiment som bland annat handlar om att beräkna densitet på en tillsluten koppar och aluminiumcylinder och sedan göra ett test för att kontrollera det med frågan ”kommer den att flyta i vatten” vann juryns intresse. Dan blev antagen och representerar Sverige, Hedemora och Martin Koch-gymnasiet på festivalen som äger rum 31 oktober-4 november. 


Science_on_stage.jpg

DSC_0003_web.jpg 

DSC_0005_web.jpg 

DSC_0011_web.jpg  

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-10-31
Skriv ut