Matälskande kock "Årets kommunanställd"

Vaja Ilic, kock Vasaskolan

I helgen anordnade Företagarna Hedemora och Hedemora Handligskraft Företagsfesten och ”Årets företagare” i Hedemora där de lokala företagarna prisades för sitt arbete under året. Under galan delas även pris ut till ”Årets kommunanställd”. Det går till en person som visar en extra hög servicekänsla och anstränger sig utöver det vanliga för Hedemoras bästa. I år gick priset till Vaja Iljic som är kock på Vasaköket.

Motivering till priset

"Blandar och kokar ihop glädje, känsla och kärlek när hon bjuder våra seniorer till bords. Många är de som längtar efter hennes högklassiga mat. Hon har en fantastisk servicekänsla, det finns inget som inte hon kan fixa."

- Det är jättekul att få en sådan uppskattning men det var oväntat. Jag visste att jag var nominerad men trodde inte att jag skulle få priset. Jag älskar mitt jobb. Jag har jobbat här i 20 år men älskar det fortfarande. Men utan alla bra medarbetare skulle det inte gå, vi är ett jättebra team säger Vaja Ilic, kock Vasaköket.

- Jag tycker att maten är väldigt viktig. För de äldre är det en av de viktigaste stunderna på dagen då de samlas och äter. Då ska de ha bra och god mat. För eleverna är det viktigt med maten för att de ska orka med hela dagen. Just nu jobbar vi mycket med att minska matsvinnet. Det är för att maten i Hedemoras verksamheter ska bli mer klimatsmart
Och så använder vi mer närodlat och ekologiskt 
säger Vaja.

 

De andra pristagarna på galan var

Årets företagare: Magnus Undevik med Lone Star Shipping AB

Årets butik: Fredrik Anger med Sportkompaniet i Hedemora AB

Årets nyföretagare: Charlott Hill med butiken Krusidull, Charlotts Barnkläder AB

Årets företagsledare: Torbjörn Rönnberg, Rönnberg & Mattsson Bygg AB

Årets ambassadör: Aina Eriksson, ordförande för Hedemora Old Time Cruisers

Årets nytänkare: Anton Öhlund, Svenska Kemskydd AB

Södra Dalarnas Sparbanks Hållbarhetspris 2019: Oppigårds Bryggeri

Årets Landsbygdsutvecklare 2019, utsedd av kommunbygderådet: Skördefesten i Södra Dalarna

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-11-20
Skriv ut