Miljöstipendium, Ledarstipendium och Kulturpris 2019

diploma degree

Under kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december utdelades följande

Ledarstipendium 2019

Bildningsnämndens kultur- och fritidsutskotts ordförande Lillemor Gunnarsson (C) överlämnar Hedemora kommuns ledarstipendium för 2019.

Stipendiet tilldelas Dennis Tapper och Margareta Nellfors-Dufåker. Dessutom utdelades diplom och blommor. 

 bild på Dennis Tapperpper_ledarstipendium.jpg  Bild på Margareta Nellfors-Dufåker

Motivering:

Dennis Tapper har ett enormt driv att peppa ungdomar till gymnastik och fysisk aktivitet. Dennis förmåga att motivera och inspirera ungdomar gör honom till en mycket god förebild för barn och unga i föreningen. Dennis har också lyckats locka pojkar till gymnastiken och låter dem utvecklas i sin egen takt. Det finns heller ingen prestige för Dennis, att konkurrera med andra idrotter, vilket gör det möjligt för ungdomarna att kombinera gymnastiken med andra idrotter.”

Margareta Nellfors-Dufåker är den som alltid ställer upp och hjälper till om det behövs. Hon har varit styrelseledamot sedan 1998. Margareta är lagledare för A-laget. Hon har varit lagledare för ungdomar, materialförvaltare, arbetar i kiosken och ledare för flicklag.”

 

Kulturpris 2019

Bildningsnämndens kultur- och fritidsutskotts ordförande Lillemor Gunnarsson (C) överlämnar Hedemora kommuns kulturpris för 2019.

Priset tilldelas Husby Hembygdsförening. Dessutom utdelades diplom och blommor.

Bild på kulturpristagare

Motivering:

Husby Hembygdsförening bedriver en aktiv kulturverksamhet med ett program fördelat över hela året. Valborgsmässofirande, midsommardagen med cirka 500 besökande, Bondens dag med aktiviteter för barn, källdrickning vid trefaldighetskällor, nationaldagen, friluftsteater och allsång Country är några av föreningens exempel på aktiviteter som vänder sig till alla människor.”

 

Miljöstipendium 2019

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ordförande Ulf Hansson (S) överlämnar Hedemora kommuns miljöstipendium för 2019.

Stipendiet tilldelas Svenska Kyrkan och dess två projekt ”Grön Kraft” och ”Leder som leder”. Dessutom utdelas diplom och blommor.

Bild på miljöstipendiat

Motivering:

Svenska kyrkans projekt och deras arbete med vandringsleder som Pilgrimsleden och Reservatsleden i Garpenberg främjar folkhälsan, både för deltagare i projekten och för alla som nu kan vandra på de röjda och väl markerade lederna. Dessutom erbjuds regelbundet kostnadsfria aktiviteter på lederna, som ridturer eller vandring i grupp.”

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-12-20
Skriv ut