Hedemora Musikskola blir Hedemora Kulturskola

Collage_kulturskolan.jpg

Förslaget att Hedemora Musikskola ska byta namn och bli Hedemora Kulturskola blir nu verklighet. Det klubbades på kommunfullmäktiges sammanträde den 25:e september.

Kulturenheten har sedan 2017 jobbat för att starta upp en kulturskola i Hedemora. Då söktes ett statsbidrag på 500 tkr från Kulturrådet som beviljades. Det blev startskottet för den process som lett fram till Hedemora Kulturskola. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade det första förslaget. Motiveringen var att de saknade underlag för en långsiktig finansiering och att det saknades en plan för hur alla elever ska kunna ta del av kulturskolans utbud. 

Bildningsförvaltningen har kompletterat med en verksamhetsplan och en kostnadsplan och visar därmed att förslagets finansiering är tillräcklig för att kunna ge en grundläggande kulturskoleundervisning.

- Jättekul! Kulturskolans mål är att nå alla elever i kommunen och att ge dem en inblick med att pröva sin egen skapande förmåga inom olika konstformer. Genom att erbjuda undervisning i skolan och på fritiden så kan vi nå alla barn oavsett socioekonomiska hinder. Nu senast startade vi balett för barn 4-6 år, säger Harry Lehto kulturchef

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-09-28
Skriv ut