Nya seniorlägenheter byggs i centrala Hedemora

IMG_0034.jpg

Just nu byggs 12 nya seniorlägenheter i centrala Hedemora. Annika Strand, kommundirektör samt Stefan Norberg, kommunalråd är mycket glada över att kunna presentera dessa efterlängtade lägenheter som väntas bli klara i slutet av september 2020. 

Det är Hedemora kommun, i samarbete med Hedemora bostäder och Statens bodstadsomvandling, SBO, som bygger om två äldre hyreshus placerade på landgatan i centrala Hedemora.

Hyreshusen var från början tänkta att rivas, men kan nu istället renoveras tack vare ekonomiskt stöd från SBO.

Och det är alltså nu uppbyggnaden börjar. Redan i somras påbörjades rivning av vissa väggar, samt annat invändigt. I januari räknar Hedemorabostäder med att hyresförhandlingarna är klara och lägenheterna då kan släppas för intresseanmälningar.

Intresset för seniorbostäder är stort i Hedemora. I kommunen bor idag över 300 personer som är 80 år eller äldre i villa. Många av dessa personer vill gärna flytta från sitt hus och till ett mera lättskött boende. Men bristen på den typen av boenden är stor. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-11-06
Skriv ut