Personalen utbildad i jämställdhet och integration

DSC_0089_web.jpg

Hedemora kommun storsatsar på området jämställdhet och integration. Med hjälp av kommunens
EU-projekt ”En väg in” och Länsstyrelsen i Dalarnas EU-projekt ”Jämställt hela tiden” har nu drygt 1000 av de 1300 anställda  inom Hedemora kommun höjt kompetensen inom jämställdhet och integration. Viktiga områden och de ligger i linje med två kommunens fokusområden:

  • Hedemora är ett jämställt, jämlikt och hälsan är god
  • I Hedemora är människor inkluderade och samhället fritt från rasism

För att öka möjligheterna för personalen att gå utbildningen har den varit vid åtta tillfällen under hösten och fram till den 8:e januari. Den största gruppen har varit medarbetare men den har även varit för chefer och förtroendevalda. Cheferna har också gått en utbildning via SKL, Leda och styra för en hållbar jämställdhet. Föreläsarna har kommit från Länsstyrelsen i dalarna och Forum för levande historia. Utbildningen har gett deltagarna ökade kunskaper inom mänskliga rättigheter, rasismens historia, jämställdhet, diskriminering, information om härskartekniker och många andra saker.

Det här är en del i en satsning som ska leda till ett mer hållbart, jämställt och jämlikt samhälle. Där alla som bor i Hedemora ska känna sig inkluderade.

Nu har personalen fått en gemensam plattform att stå på och det är dags att ta nästa steg. Hedemora kommun kommer att tillsammans med Länsstyrelsen i Dalarna att ta fram ett utbildningsmaterial som är webbaserat med fokus på fördomar och bemötande. Det kommer även ett material som ska underlätta jämställdhets- och integrationsarbetet på arbetsplatserna.

Vid utbildningstillfället i januari fanns även möjligheten att sprida Hedemora kommuns goda arbete med integration och jämställdhet utanför landets gränser. Då fanns representanter från kommunens vänorter Khashuri i Georgien och Bauska i Lettland på plats. Det gav också en möjlighet att ta del av och lära av hur de arbetar med frågorna.  

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-01-11
Skriv ut