Stureskolan påverkas av covid-19

Teckning med coronavirus

På Stureskolan i Hedemora finns nu en konstaterad smittspridning av covid-19 i vissa klasser.

- Som åtgärd för att hantera smittspridnnigen har vi skickat en vädjan till vårdnadshavare för elever i årskurs 1, 2, 4, 5 och 6 om att hålla barnen hemma från skolan imorgon tisdag den 20 april, om det är möjligt, säger Eva Winarve-Westerholm chef Bildningsförvaltningen Hedemora kommun. 

Att barnen i dessa årskurser ska stanna hemma är dock inget som skolan kräver.

- De får komma till skolan, men det är en vädjan från förvaltningen att stanna hemma om det går, säger Eva Winarve-Westerholm. 

Årskurs 3 ska inte vara i skolan om inte särskilda skäl finns 

Vårdnadshavare till eleverna i båda klasser i årskurs 3 har fått information om att ha barnen hemma från skolan till och med fredag den 30 april. Undantag görs om vårdnadshavaren har en samhällsviktig tjänst. Då får barnen också vara i skolan.   

Under tisdagen ska förvaltningen planera för hur undervisningen ska bedrivas utifrån hur smittoläget ser ut just nu. Planeringen sker i nära samråd med Region Dalarnas Smittskyddsenhet.

Informationen om smittläget på Stureskolan uppdateras.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-04-22
Skriv ut