Val till Europaparlamentet

EP2019-CMYK-300dpi.jpg

På söndag är det val till Europaparlamentet

För att få rösta i EU-valet krävs att du är svensk medborgare eller är medborgare i något av EU:s medlemsländer.  Du måste också vara folkbokförd i Sverige och finnas i röstlängden.

Vallokaler

Val till Europaparlamentet kommer att hållas i följande lokaler i
Hedemora kommun:

Stureskolan, matsalen
 Sydvästra distriktet
Tjädernhuset, receptionen
 Sydöstra distriktet
Förskolan Regnbågen
 Nordvästra distriktet
IOGT-lokalen, f d Gussarvsskolan
 Nordöstra distriktet
Vikmanshyttans församlingshem
 Vikmanshyttans distrikt
Garpenbergs församlingshem
 Garpenbergs distrikt
Smedby skola, idrottshallen 
 Husby distrikt
Långshyttans Folkets hus
 Långshyttans distrikt


Vallokalerna är öppna kl. 8-21. Vilken vallokal som gäller för att rösta står på röstkortet. Vid tveksamheter kontakta valnämndens kansli, telefon 0225-341 09.

Ingen valskjuts under EU-valet

Valnämnden har beslutat att inte tillhandahålla valskjutsar till vallokaler under valdagen.

Budröstning

Väljare som är sjuka, gamla eller funktionshindrade och inte kan ta sig till en vallokal kan rösta med bud. Släktingar och den som yrkesmässigt eller på liknande sätt, brukar vårda väljaren eller hjälper till med personliga angelägenheter, kan vara bud.

Material som krävs för budröstning kan finns på valnämndens kansli i receptionen i Tjädernhuset.

Ambulerande röstmottagare

Valnämnden har utsett kommunala bud som kan hjälpa väljare som på grund av handikapp, sjukdom eller ålder inte själva kan ta sig till något röstmottagningsställe och som inte har någon som kan agera bud. För mer information ring 0225-341 09.

Röstkort

Om du behöver ett nytt röstkort kan du ringa till valnämndens kansli, 0225-341 09. Du kan också besöka valnämndens kansli i receptionen i Tjädernhuset under förtidsröstningens öppettider. Den som röstar i sitt ordinarie valdistrikt och står i röstlängden behöver inget röstkort för att få rösta.

Identitetskontroll

Du måste kunna styrka din identitet för att få rösta. Det gäller alla ställen där man kan rösta. Ta med fotolegitimation!

Valnämndens preliminära rösträkning

Onsdag genomförs valnämndens preliminära rösträkning i Tjädernhuset, lokal Vargen. Sammanträdet är öppet för den som vill närvara.

Mer information om valet finns på valmyndighetens hemsida www.val.se.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-05-21
Skriv ut