Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Valborgsfirandet blir annorlunda i år

8014016-majbrasa_1.jpg

Valborgsfirandet blir annorlunda i år. På grund av spridningen av covid-19 behöver vi undvika både fester och folksamlingar.

Under valborg måste alla tänka på att:

  1. Hålla avstånd till andra människor, även utomhus.
  2. Det är förbjudet att ha allmänna samlingar med fler än 50 personer.
  3. Undvika onödigt resande och stanna hemma.  
  4. Det är olämpligt med större bjudningar och fester även om de hålls i hemmet och genomförs utomhus.
  5. Om du har tonårsbarn – påminn dem om att de här reglerna gäller för såväl ung som gamla.  

Dessutom uppmanar länets räddningstjänst alla att vara försiktiga vid eldning och användning av fyrverkerier. Du som eldar har alltid ett personligt ansvar för att eldning genomförs på ett säkert sätt.

Tack för att du tar ditt ansvar och visar hänsynRåd inför valborg från räddningscheferna i Dalarna

Valborg närmar sig med majbrasor, fyrverkerier och trevliga möten mellan människor. I år kan vi dock behöva fira en annorlunda valborg, för att ta hänsyn till att länets kommuner, Regionen Dalarna och andra samhällsaktörer är ansträngda på grund av pågående Corona-pandemi.

Eldning och fyrverkerier i samband med valborgsfirande innebär att risken för brand ökar. Redan nu är det torrt i skog och mark och i kombination med att många samhällsaktörer redan är ansträngda vill vi inte utsätta samhället för ytterligare påfrestningar. Räddningscheferna uppmanar därför till särskild försiktighet vid eldning och användning av fyrverkerier. Tänk på att vara extra försiktig och välj plats så att risk för brand minimeras samt se till att släckutrustning finns tillgänglig. Du som eldar har alltid ett personligt ansvar för att eldning genomförs på ett säkert sätt.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har dessutom begränsats av regeringen sedan tidigare till ett antal av maximalt 50 personer. Genom ett alternativt firande med mindre arrangemang kan vi tillsammans bidra till minskad smittspridning.

Räddningscheferna i Dalarna

 

 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-04-28