Aktuellt

Startsida /14 april, 2021

Utökad fjärrundervisning i skolorna

Senaste veckorna har antalet bekräftade fall av covid-19 ökat kraftigt i Hedemora kommun. Ökningen sker nu även bland skolungdomar. Därför inför nu kommunen fjärrundervisning för Vasakolans eleve... Läs mer »
Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_dcMain_po_501_dc501_exListpg5518_eximgPuff
Startsida /14 april, 2021

Vill du bli vigselförrättare?

Att vara vigselförrättare är ett hedersuppdrag och en möjlighet att vara med och dela en stor dag i människors liv. Nu finns ett behov av fler vigselförrättare i Hedemora. Länsstyrelsen prövar om ... Läs mer »
Nygift par håller i färgglada ballonger och springer på ett fält mot solen.
Startsida /12 april, 2021

Sommarsimskola

Hedemora kommun har simskola på sommaren för barn som är födda år 2016 eller tidigare. Sommarsimskolan är gratis för barn som bor i kommunen. För barn som kommer från annan kommun är avgiften 500... Läs mer »
sommarsimskola_2021.jpg
Startsida /12 april, 2021

Ny förvaltningschef för bildning

John Steen är ett nygammalt ansikte i Hedemora. Fram till 2019 jobbade han som avdelningschef på bildningsförvaltningen. Då ansvarade han för högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, yrkeshögskola, ... Läs mer »
John Steen, förvaltningschef bildningsförvaltningen
Startsida /29 mars, 2021

Året i korthet 2020

Resultatet för 2020 blev +35 miljoner kronor. Om man räknar in de kommunägda bolagen blir resultatet +38 miljoner kronor. Det är ett resultat som är högre än väntat och beror delvis på statliga bid... Läs mer »
Etthundrakronorssedel med markeringar för hur mycket pengar som går till olika verksamheter för etthundra kronor i betald skatt.
Startsida /29 mars, 2021

Ursäkta röran på biblioteket

Biblioteket byter ut rökdetektorer och belysning i taket under vecka 13. Det innebär arbete på hög höjd med saxliftar. Hyllor kommer därför att flyttas och vissa avdelningar blir spärrade för åtkom... Läs mer »
Biblioteket från utsidan i solnedgång med belysningen tänd.
Den 25 mars kom nya nationella riktlinjer gällande distansundervisning i skolan. Utgångspunkten är att elever i såväl grundskola som gymnasiet ska tillbaka till skolbänken från den 1 april. Beslute... Läs mer »
distansundervisning_corona.jpg
Startsida /26 mars, 2021

Påsklovet med Meningsfull fritid

Basketturnering I samarbete med Vasaskolans Skol-IF Var: Vasahallen När: 6 april klockan 16:00 Hur: Vi kommer köra lag med 3 personer. Kom och anmäl ditt lag på plats. Chans att vinna fina ... Läs mer »
Färgglada ägg i förgrunden och med gräs i bakgrunden.
Startsida /24 mars, 2021

Risk för fågelinfluensa i Dalarna

Sedan i höstas har vi ett stort utbrott av fågelinfluensa i Sverige. Sjukdomen har en hög dödlighet och smittrisk bland fåglar och det är därför mycket viktigt att skydda sina tamfjäderfä. Smittan... Läs mer »
Grupp med svanar simmar runt i en sjö.
Den 27 mars är det dags för det årliga arrangemanget Earth hour. Under en timme – mellan 20.30 och 21.30 släcker miljontals människor och organisationer ned för att skicka en signal för förändring.... Läs mer »
earth_hour_1200x680.jpg
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-07-07
Skriv ut