Stipendier finns att dela ut!

Femhundrakronorsedlar

Just nu finns det stipendier och priser att dela ut från flera fonder. De ska gå till personer som bor eller är verksamma i Hedemora eller organisationer med verksamhet här.

Tilldelningen av medlen från fonderna sker utifrån inkomna nomineringar till Hedemora kommun. Följande stipendier eller priser finns att nominera till.

Miljöstipendium 2021

Dags att nominera kandidater till Hedemora kommuns miljöstipendium 2021.
Priset som är 10 000 kronor, delas ut till personer bosatta inom kommunen och/eller organisationer verksamma inom kommunen, som på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att främja hållbar utveckling i kommunen.

Läs mer och nominera kandidater: Miljöstipendium 2021

Hedemora kommuns kulturpris

Kulturpriset delas ut som stöd eller belöning för kulturella insatser och för att uppmuntra till fortsatta kulturella insatser.

Läs mer och nominera kandidater: Hedemora kommuns kulturpris

Hedemora kommuns ledarpris

Ledarpriset delas ut till ledare inom kommunens föreningsverksamhet. Priset är personligt och delas ut till en aktiv ledare i förening med verksamhet inom Hedemora kommun.

Läs mer och nominera kandidater: Hedemora kommuns ledarpris

Stipendium för insats inom idrott med funktionsvariation

Stipendiet delas ut till personer som idrottar med en funktionsvariation eller arbetar med att möjliggöra idrott för personer oavsett funktionsvariation. 

Läs mer och nominera kandidater: Stipendium för idrott med funktionsvariation

Vad är ett stipendium?


Ett stipendium är en gåva, oftast i form av pengar, som delas ut till en individ, grupp eller organisation. Det kan handla om att uppmuntra någon att uppfylla sina drömmar eller att visa uppskattning för någons goda gärning. Till exempel kan en ung person få stipendium för att studera.

Oftast delas stipendier ut av olika stiftelser och fonder som har till uppdrag att förvalta en summa pengar. Hur stiftelsen eller fonden får agera styrs av de stadgar som upprättades när stiftelsen eller organisationen bildades.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-22

Startsida