Ansökan till Hedemora vuxenutbildningen måste innehålla:
-
Betygskopior och övriga handlingar som styrker förkunskaper.
-
Personbevis för studier, ej äldre än två månader.
-
Ansökningshandlingen måste vara korrekt ifylld med utbildningen eller kursers namn.
-
Är det en yrkesutbildning du ansöker om att få läsa och du samtidigt söker arbete med stöd av Arbetsförmedlingen, bifoga intyg som styrker inskrivning.
Är du folkbokförd i en annan kommun ska ansökan skickas till hemkommunen om inget annat anges.
Studieplan:
Tillsammans med vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare har du möjlighet att planera de ämnen och kurser du vill läsa och studiernas omfattning, se vilka förkunskaper som behövs mm. Beställ gärna tid för vägledningssamtal.
Slutbetyg eller yrkesexamen:
Du som inte tidigare har ett avgångsbetyg, slutbetyg eller examen från en två- eller treårig gymnasieutbildning kan studera till ett sådant inom gymnasial vuxenutbildning.
Tidigare lästa kurser från gymnasiet eller vuxenutbildning, dock ej äldre än åtta år, kan föras in i slutbetyget/examen.
Har du en funktionsnedsättning?
Alla lär vi oss på olika sätt. Om du har en funktionsnedsättning som påverkar din inlärning är det bra om personalen får veta om det. Vi ska möta varje elev utifrån de förutsättningar som finns. Om vi känner till det i förväg, underlättar det kanske för dig som väjer att studera hos oss.
Prövning inom den kommunala vuxenutbildningen:
Prövning heter det när man själv förbereder sig för att göra ett "prov" på en hel kurs, vilket resulterar i ett betyg. Kostnaden per kurs är 500 kronor. Om man tidigare har betyget IG eller F, Icke godkänt på en kurs, har man rätt att genomföra en prövning kostnadsfritt. Kommunen måste dock erbjuda efterfrågad kurs. I annat fall kan man vända sig till en annan kommun.