Unga brottsoffer

Du som är mellan 12-21 år och har blivit utsatt för brott kan få hjälp med att bearbeta dina upplevelser och att förbereda dig inför en eventuell rättegång. Vi erbjuder också praktisk hjälp till exempel hur man kontaktar olika myndigheter och försäkringsbolag. Vi kan också finnas med som stödperson vid olika möten. Du får vara anonym och brottet behöver inte vara anmält för att du ska få stöd. 

Medling

Medling är till för både den som begått brott och den som blivit utsatt. Kommunen kan erbjuda medling om den som begått brottet är under 21 år. Mötet sker tillsammans med en opartisk medlare. Här kan man få möjlighet att försöka ställa saker och ting till rätta, gottgöra och förklara. Som brottsutsatt kan man få berätta om brottets konsekvenser samt få svar på frågor som man burit med sig. Medling är frivilligt för båda parter. 

Blivit utsatt för brott och vill få stöd?

Kontakta socialtjänstens mottagningstelefon: 0225-342 52


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-06-04
Skriv ut

Socailtjänstense mottagningstelefon: 0225-342 52