Kontakt

Kommunens växel: 0225-340 00
Kommun@hedemora.se


Receptionen
Hökargatan 6, 776 31 Hedemora
  

Dela sidan på sociala medier

Bredband

Bredband i Hedemora

När det gäller tillgången till bredband och internet i kommunen så ligger det mesta av ansvaret på marknaden, d.v.s. de olika tjänsteleverantörerna som opererar i Hedemora (t.ex. Telia, Bredbandsbolaget, Bahnhof, Tele2, m.fl.).

Kommunen har dock ett intresse i att denna infrastruktur ska vara så tilltalande som möjligt så att det är attraktivt för företagare och medborgare att bo här.

Vi ska här försöka informera om de olika alternativ som finns och var man vänder sig för ytterligare information. När vi pratar om fiber menar vi höghastighetsbredband.

"Allmänt om bredband" hos PTS (Post- och telestyrelsen) hittar du här

 

Fiber via Stadsnät 
Detta tillhandahålls av kommunens energibolag, Hedemora Energi, och mer info hittar du via denna länk.


Fiber till byn

När det gäller fiber ute på landsbygden, s.k. ”fiber till byn” så håller kommunen i den informationen. Här försöker vi stötta de föreningar som bildas (och som vill bildas) och guida dem i processen att ansluta sina fastigheter till stadsnätet. 


Stamfibernät

Kommunen kommer att söka bidrag från Europeiska Regionala Utvecklings Fonden, samt skjuta till egna medel för att vi ska kunna ansluta de olika byarna (som bildar förening) till stadsnätet.
Läs mer under fliken "fiber till byn" i högerspalten.

 

När det gäller andra former av bredbandsanslutning, som ADSL, mobilt bredband och satellit, så är dessa helt och hållet styrda av marknaden, som nämndes inledningsvis här ovan.
Vi har försökt sammanställa de andra alternativen som finns, vi beskriver läget kring nedläggningen av vissa ADSL-stationer och ger förslag på hur man kan lösa detta på kort och lång sikt.
Läs mer under fliken "ADSL-nedläggningar" i högerspalten.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-07-31