Kontakt

Myndighetschef
Jaana Edman
Telefon: 0225-340 80
E-post: jaana.edman@hedemora.se 

Till kommunens växel: 0225-340 00

Dela sidan på sociala medier

Livsmedel, alkohol, tobak, e-cigaretter och läkemedel

bild_till_hemsida_mat.jpg

Alla delar av livsmedelskedjan förutom privat hushåll styrs av regler. Dessa finns för att du som konsument skall kunna lita på att livsmedlen är säkra. Den som ansvarar för livsmedelsverksamheten är skyldig att känna till reglerna och att följa dem.


Tillstånd om alkohol, tobak, e-cigaretter och receptfria läkemedel

För att få tillstånd att servera spritdrycker, vin, starköl och andra alkoholhaltiga drycker till allmänheten behöver du söka ett så kallat serveringstillstånd / alkoholtillstånd. Ska du sälja folköl, tobak eller receptfria läkemedel måste du även anmäla detta.

Från den 1 januari 2014 så samverkar sju Dalakommuner i frågor rörande servering av alkohol och försäljning av tobak, folköl och receptfria läkemedel. Detta förskortas till ATL-kontoret, vilket betyder kontoret för alkohol, tobak och receptfria läkemedel. De sju Dalakommunerna som samarbetar är Borlänge, Gagnef, Säter, Smedjebacken, Ludvika, Hedemora och Falun.  

ATL-kontoret

ATL-kontoret ligger i Falun och besöksadresen är Stora torget, Stadshuset 2tr.

E-post: ATLkontoret@falun.se
Telefon: 023-830 70 


Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-11-07