Kontakt

Dela sidan på sociala medier

"En väg in" - en inkluderande mötesplats för arbete och företagande


envagin-01.jpg

En väg in för arbetsgivare 

En väg in vänder sig till dig som är arbetsgivare i Hedemora kommun. Hos oss kan du få hjälp med att hitta praktikanter och arbetskraft. Du är en viktig del i att utveckla och göra Hedemora till en ännu mer attraktiv kommun att arbeta, leva och verka i. Din medverkan kan även ha en positiv inverkan på din verksamhet eftersom att du utvecklar ditt sociala och yrkesinriktade nätverk, samt får tillgång till nysvenskarnas kompetens.

Vi erbjuder dig som arbetsgivare matchning och speed dating med arbetstagare, utbildning för mottagande av nyanställda och praktikanter samt möjligheter att tillsammans med nya svenskar utveckla nya innovationer.

Er organisation får möjlighet att kompetensutvecklas inom jämställdhet, mångfald och integration. Med en ökad kompetens stärks er konkurrenskraft och säkrar samtidigt er kompetensförsörjning.
En väg in hjälper dig att hitta ny personal, nya marknader och kundgrupper men ger även en bredare kunskapsbas och ett större socialt nätverk.


En väg in för nya svenskar i Hedemora

En väg in välkomnar dig som ännu inte är svensk medborgare oavsett kön och
oavsett var i processen du befinner dig. Projektet vill skapa bästa möjliga förutsättningar för dig att etablera dig på Hedemoras arbetsmarknad som arbetstagare eller egen företagare. Vi hjälper dig att starta och uveckla ditt företagande från idé till etablerad verksamhet.

Hos oss kan du skapa sociala och yrkesinriktade nätverk. Vi bjuder in till inspirerande språkcafé, kontakt med språkvänner, workshops, utbildning i kunskap om arbetsmarknaden och mycket mer.
Tillsammans skapar vi en väg in i Hedemora för dig. Välkommen till En väg in - en inkluderande
mötesplats för arbete och företagande.

Till En väg in kan du komma för att få hjälp med bland annat:

  • Hitta arbetsgivare
  • Hitta arbetskraft
  • Skriva ditt CV och personliga brev
  • Företagsrådgivning
  • Utveckla sociala och yrkesinriktade nätverk
  • Personliga samtal


Kontakt:

Evelina Bark-Nordin, projektledare: evelina.bark-nordin@hedemoranaringsliv.se / 0225-348 63 alt. 072-450 10 13 

Sofia de Bourg Wetterlund, kommunikatör: sofia.de-bourg-wetterlund@hedemora.se / 0225-343 58

Petra Karlsson, ekonom: petra.karlsson@hedemora.se / 0225-343 53

Elisabeth Malmberg, näringslivsutvecklare / Företagskontakt: elisabeth.malmberg@hedemoranaringsliv.se 

Elice Kax, näringslivsutvecklare / Företagskontakt: elice.kax@hedemoranaringsliv.se / 072-450 09 13

Ellina Zapolskaia, företagsrådgivare: ellina@hedemoranaringsliv.se / 070-351 09 42

Zandra Lilja, sociala nätverk och medmänskliga samtal: zandra.lilja@hedemora.se / 070-322 42 93

Gunborg Morén, sociala nätverk och medmänskliga samtal: gunborg.moren@gmail.com             /070-623 55 92                                                                                                                                      

Maria Högkvist, mångfaldsstrateg: maria.hogkvist@hedemora.se / 0225-341 55


Hitta hit / Öppettider

  • Besöksadress: Åsgatan 62, 1tr, Hedemora. Ingång Centrumgallerian.
  • Öppet: Mötesplatsen för En väg in har öppet vardagar klockan 9-12 och 13-15. 

Följ oss gärna på Facebook för den senaste informationen: En väg in - Hedemora kommun.


Vill du veta mer om projektet? Läs mer i vår info-folder eller i vår info-folder på lätt svenska/engelska/dari/tigrinja. Du är även välkommen att komma förbi oss på Åsgatan 62, 1 tr. Vill du komma i kontakt med oss kan du höra av dig till envagin@hedemora.seDu hittar oss även på www.facebook.com/envaghedemora.


Varmt välkommen!  Vad är En väg in - en inkluderande mötesplats? 

Hedemora kommun har beviljats 13,8 miljoner kronor från EU:s asyl, migrations och integrationsfond (AMIF) för projektet ”En väg in” – en inkluderande mötesplats för arbete och företagande. Dessutom skjuter Hedemora kommun och övriga projektpartners till 4,6 miljoner kronor, vilket gör att projektets totala budget för tre år 18,5 miljoner kronor. Förutom Hedemora kommun medverkar Hedemora Näringsliv AB, Hedemora Rödakorskrets, Almi Företagspartner GävleDala, Falu-Borlänge Regionen AB, IUC Dalarna AB och Länsstyrelsen Dalarna som projektpartners i projektet.

 

Det treåriga projektet ”En väg in” syftar till att skapa bästa möjliga förutsättningar för nyanlända kvinnor och män att kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Projektet ska skapa en fysisk inkluderande mötesplats för arbete och företagande. Mötesplatsen ska fungera som en väg in där flera olika typer av insatser genomförs både riktat mot asylsökande och nyanlända samt riktat mot arbetsgivare och företag. Viktiga delar är praktiksamordning, kompetenskartläggning och matchning såväl som kompetensutveckling.  

 

Målet är att utveckla nya hållbara metoder och verktyg för att dels öka sysselsättningsgraden och dels minska arbetslösheten för målgruppen. Projektet kommer genomgående att integrera ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv och kommer därför samordnas med Socialfondsprojektet ”Jämställt-hela tiden” som Länsstyrelsen i Dalarna driver.


Läs mer i projektansökan som du hittar här eller i vår info-folder. Vill du veta mer om projektet? Kom förbi på Åsgatan 62, 1 tr eller hör av dig på envagin@hedemora.se. 


 


amifeu-01.png


Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-11-08