Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Anhörigstöd, anhörigsamordnare till Långshyttan

A young hand touches and holds an old wrinkled hand

Under våren 2018 kommer anhörigsamordnaren att finnas med på Långshyttans PRO-gårdens Öppet hus, Tisdagar 10:00-12:00 då du kan passa på att ställ frågor, få information om anhörigstödet och kommunens verksamheter och låt oss få ta del av dina idéer om hur vi kan utveckla vår verksamhet vidare.

I Hedemora kommun finns anhörigstöd som arbetar för att ge information, råd och stöd till dig som hjälper eller vårdar en närstående eller vän. Oavsett ålder, funktionsnedsättning, sjukdom eller livssituation är det någon som behöver din hjälp.

Syftet med anhörigstöd är att bidra till en ökad upplevelse av livskvalitet och hälsa för anhöriga. Anhörigstödet är ett komplement till andra stödformer och lösningarna är personliga, därför planeras de utifrån anhörigas upplevelse av tid – trygghet – omtanke.

Anhörigstödet är ingen myndighet, här kan det inte fattas några beslut som rör dig och ingenting dokumenteras.

Inom anhörigstödet arbetar en anhörigsamordnare som du kan vända dig till med olika frågor, få  vägledning samt stödsamtal.

Anhörigsamordnaren har tystnadsplikt och är kostnadsfritt.

Anhörigstödet erbjuder:

  • Anhörigträffar med information och föreläsningar
  • Samtalsgrupper
  • Stödsamtal i grupp eller enskilt
  • Hembesök

Anhörigstödet har ett nära samarbete med föreningar, olika organisationer mm.

Läs mer om anhörigstöd

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-11-30