Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Hållbarhetsstrategi

globala-malen-svenska.jpg

Kommunfullmäktige har nu antagit en Hållbarhetsstrategi för Hedemora kommun med prioriteringar för år 2019–2022.

Syftet med strategin är att skapa en gemensam bild av vad hållbarhet är inom ramen för kommunens uppdrag och att tydliggöra kommunens ambitioner inom hållbar utvecklig.

I Hedemora kommun vill vi skapa en hållbar samhällsutveckling genom kreativa idéer och långsiktig planering. Vi ska alltid tänka på hållbarhet i vår vardag och göra hållbara val. Hållbarhetsarbetet är en process som vi skapar tillsammans varje dag i Hedemora.

Vårt förhållningsätt till hållbar utveckling är att prioritera fyra fokusområden inom ramen för social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Arbetet har pågått under många år i syfte att föra utvecklingen mot ett hållbart samhälle. De fyra fokusområdena är: jämlik hälsa, jämställdhet, inkludering och miljö.

Arbetet utgår också ifrån lagar, mål och riktlinjer som finns på lokal, regional, nationell och global nivå. En viktig utgångspunkt är de Globala målen för hållbar utveckling - Agenda 2030 som ska främjas lokalt i Hedemora.

För mer information se Hållbarhetsstrategin eller kontakta ansvariga på hallbarhet@hedemora.se

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-07-02