Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Kallbadhuset Hönsan

IMG_3084.JPG

Badplats: Hönsan, Hedemora

IMG_7403.JPG

Måndagen den 16 juli 2018, invigdes det nyrenoverade hopptornet i Hönsan.

Det var en hel del personer som ville vara med på invigningen av det nyrustade Hopptornet i Hönsan. Kommunalrådet Ola Gilen höll tal och klippte band. Ha sa bl.a. att det är många Hedemorabor som genom tiderna lärt sig simma just här. Förvaltningschef Kenneth Berggren berättade att nästa omgång kan bli en rustning av kallbadhuset intill. En översyn ska först göras. Det fanns flera modiga som dagen till ära passade på att hoppa från alla våningarna till publikens förtjusning. 

Vattenprover är godkända så badplatsen är nu öppen för allmänheten.

Hedemora kallbadhus är en badplats vid sjön Hönsans östra strand i centrala Hedemora. Kallbadhuset invigdes 1931 och ersatte ett tidigare kallbadhus som låg på andra sidan sjön.

För att läsa om projekt gröna öar som just nu pågår i sjön klicka på länk http://www.hedemora.se/miljo/projekt-grona-oar__2917

Utrustning vid badplatsen:

  • Flytbrygga och fast brygga
  • Hopptorn
  • Livboj
  • Omklädningshytt
  • WC
  • Parkering

Koordinater N:6685850 E: 162820
Adress, Hedbygatan 1B 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-07-16