Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Hedemora kommun uppmärksammar Dala Pride

dalapride1.jpg

För fjärde året i rad uppmärksammar Hedemora kommun Dala Pride 2018! Hedemora kommun vill visa sitt engagemang för mänskliga rättigheter och rätten att vara den du är och älska den du vill genom att hissa prideflaggan på kommunens tre officiella byggnader.

Dala Pride 2018 är en normkritisk, intersektionell, gränsöverskridande och öppenhjärtlig hbtq festival som äger rum runtom i Dalarna 17–22 september. Festivalen arrangeras av Falu Pride Kulturförening som vill främja ett normkritiskt tänkande i Falun och Dalarna genom att skapa mötesplatser för alternativa kulturyttringar.

Festivalen uppmanar alla människor med ett öppet sinne med eller utan regnbågar välkomna till festivalen, som är gratis! För schema över veckans aktiviteter besök Dala Prides hemsida www.dalapride.se. Du kan även följa festivalen via sociala medier på Facebook och Instagram.

För dig som vill lära dig mer eller fördjupa dig inom jämställdhets- och jämlikhetsfrågor samt inkluderande bemötande har Hedemora kommun tagit fram tre olika metoder i arbetsplatsbaserad jämlikhetsutveckling:

- Webbutbildningen i inkluderande bemötande Ett Dalarna för alla är en webbaserad utbildning till dig som vill bli mer inkluderande i ditt bemötande och därmed göra skillnad varje dag. www.jamliktdalarna.se

- Steg-för-steg-guide till dig som vill jämställdhets- och jämlikhetssäkra din verksamhet! Följ bara stegen från start till mål för att göra dina egna analyser av din verksamhet. www.hedemora.se/välgrudat

- Metodbok med övningar och verktyg för att främja ett aktivt och integrerat jämställdhets- och integrationsarbete på din arbetsplats! www.hedemora.se/metodbok


Fakta om hbtq

Hbtq är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter.

  • H:et och b:et handlar om sexuell läggning, alltså vem man har förmågan att bli kär i eller attraherad av.
  • T:et handlar om hur man definierar och uttrycker sitt kön.
  • Queer kan röra både sexuell läggning, könsidentitet, relationer och sexuell praktik men kan också vara ett uttryck för ett kritiskt förhållningssätt till rådande normer.

Första gången som förkortningen hbt förkom i tryck var i RFSL:s tidning KomUt år 2000. Syftet var att bredda tidigare använda uttryck som homo, lesbisk, bög och gay.

Läs mer på https://www.rfsl.se/hbtq-fakta/hbtq/

 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-09-17