Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Mångfaldsveckans första dagar är i mål

AnnaIKEA6.jpg

Med temat företagande och mångfald tog de tre föreläsarna Linda Hammarstrand, Anna Wångmar och Malin Hedlund i måndags med åhörarna på en inspirationsresa de sent kommer att glömma. 

Linda är förste talare att ta ton. Hon beskriver bland annat hur de problem man många gånger förknippar med att anställa en medarbetare med utländsk bakgrund ofta existerar i våra huvuden och inte i den faktiska verkligheten.

- Problemet sitter i våra huvuden. Aldrig någon gång har exempelvis hotellmagnaten Petter Stordalen startat ett hotell utan minst 150 stycken anställda med andra nationaliteter, säger Linda.

Enligt Linda är mångfald och nytänkande är lösningen på framtidens innovationer.

- Utveckling, både privat och professionellt skapas av tillit. Det är så viktigt att våga bjuda in nysvenskar eftersom de bidrar med så stort värde till företaget. Av alla 10 000 personer med utländsk bakgrund som jag anställt har inte en enda gjort mig besviken.

Linda menar att etablerade svenskar i många fall är uppväxta med tankesättet att allt måste vara perfekt – helst redan från början. Av rädsla för att göra fel eller misslyckas undviker man därför ofta att beträda okända marker som en anställning av en nyanländ ibland kan kännas som.

För Linda och hennes tidigare arbetsgivare Stena Line var lösningen på underlättande av rekryteringsprocessen av nysvenskar så kallade talent hunts. Med andra ord tillfällen då arbetssökande nysvenskar fick komma och muntligt berätta vad just de kan tillföra företaget. Metoden fungerade väldigt bra jämfört med traditionella rekryteringsmetoder som exempelvis ansökan via CV då många har svårt för att skriva svenska.

- Tro mig, nysvenskar utvecklar oss minst lika mycket som vi utvecklar dem! Det handlar bara om att våga lita på människor så föds utveckling automatiskt, avrundar Linda sin föreläsning med.

Mångfaldsarbete i framkant på IKEA Borlänge

Anna Wångmar, HR-chef på IKEA Borlänge var näste talare på tur. Anna flaggade för insikten att vi inte blir framgångsrika om alla är likadana och bäst på allt från början. Detta tankesätt är något IKEA Borlänge arbetar med dagligen.

- För att växa måste man inkludera människor och våga vara öppen för olika perspektiv. På IKEA är vi inte rädda för olikheter som vi ännu inte mötts av utan ser bara hur vi kan lära oss av det nya, det annorlunda, säger Anna.

IKEA genomdriver detta rent praktiskt genom att låta nysvenskar arbeta med enklare arbetsuppgifter i början så att språket, självförtroendet och interaktionen med erfarna anställda kan ske fram till att man förstår och kan avancera. IKEA erbjuder även språkpraktik för de som vill få möjlighet att träna svenska. Att företaget arbetat så framgångsrikt med mångfaldsfrågor har bland annat bidragit till att IKEA Borlänge har den lägsta sjukfrånvaron av alla IKEA-varuhus i hela landet. Det som är nödvändigt för vissa är nämligen också ofta bra för alla.

- Det handlar om att identifiera vilka hinder som finns för enskilda företag att arbeta med mångfald. Är det svårt att börja med för att man är rädd för att göra fel? Eller för att man känner att man inte har goda exempel att inspireras av? När identifikationen är gjord måste man försöka bryta dessa barriärer och försöka se på mångfald med nyfikenhet, menar Anna.

Egen utbildning i yrkessvenska på lokala Säters Snickerifabrik

Siste talare ut för dagen är Malin Hedlund, VD på Säters Snickerifabrik. Malin berättar om hur hon och hennes företag hade svårt att rekrytera rätt kompetens då de inte fick några ansökningar. Till slut började hon samarbeta med Hedemora kommun och fick därigenom kontakt med personer med rätt yrkeskompetens men som inte kunde svenska språket. Personerna påbörjade en praktik som sedan blev en anställning, och för att utveckla deras språkkunskaper skapade Malin en egen utbildning i yrkessvenska.

- Jag tog kontakt med kommunens Integrationsenhet som hjälpte oss att sätta ihop en utbildning med en lärare från Vuxenutbildningen som vi fick köpa, förklarar Malin.

Malin får ofta frågan om hur hon vågade ta steget att anställa sina nya medarbetare. Svaret är tveklöst.

- Alla anställningar är ett risk- (och chans-) -tagande. Men vill man hitta rätt människor måste man våga testa. En yrkessvenskautbildning är som vilken annan företagssatsning som helst, en extra rolig sådan dessutom! Det viktigaste är att se affärsnyttan i att tro på människor.

Malin lyfte även viktiga frågor för aktörer som arbetar med sysselsättningsfrågor utifrån en företagares perspektiv.

- Lär er om arbetsplatsen först för att kunna göra en bra matchning och bygg upp ett skyddsnät så att vi kan höra av oss under en praktik eller anställning för att få stöd. Och sist men inte minst: samordna er så att inte flera olika aktörer kontaktar samma företagare om och om igen.

Malin2.jpg

Fler spännande föreläsningar och aktiviteter under veckan

Efter tisdagens öppet hus på Hyresgästföreningen i Hedemora bjuder veckan fortsatt på föreläsningar av Erika ”Normsmart” Haanaes, föreläsaren och författaren Christian Hedberg (på veckans språkcafé) och Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson. Även andra aktiviteter i form av mångfaldsträning med Hedemora Cheerleaders och prova på-handboll med Hedemora Handboll arrangeras. För mer information om programmet och dess innehåll, besök Mångfaldsveckans hemsida på www.hedemora.se/mangfaldsveckan

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-09-12