Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Projekt gröna öar

Oar_07.jpg

Hönsan 2019 - Gröna öar

Det har varit gott siktdjup hittills. Under vecka 24 var det hela 5.2 meter, samtidigt som det invasiva undervattensväxten Smal Vattenpest (Elodea nuttallii) frodas ymningt. Växer från ytan till botten så djupt som det finns sikt i vattnet och solljuset når ned. Gör stor nytta för vattenkvalitén då den upptar stora mängder fosfor och kväve ur vattenmassan. Den är nu nedbruten och sjunker snart till bottnen. Bör skördas flera gånger på en sommar så att inte växten förmultnar och tillför näringsämnen.

 

Siktkurvan har tagit en än mer brant kurva än tidigare år fram till vecka 24, där den senare antagit ett parallellt värde med de senaste årens siktdjup, under motsvarande veckor.

 

 

Läs mer om Projekt Gröna öar


Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-07-03