Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Sjukfrånvaron fortsatt ner i kommunen

Group_of_seniors_having_food_in_nursing_home_-_webb_179259_1.jpg

Det är glädjande att se att sjukfrånvaron fortsätter sjunka i Hedemora kommun. Under kvartal två (april-juni) var sjukfrånvaron 7,14% för hela kommunen. Det är att jämföra med förra årets siffror för samma period 8,69%. Det är en sänkning på hela 1,55 % vilket är mycket glädjande. Den största sänkningen den här perioden ser vi på socialförvaltningen som sänkte sin sjukfrånvaro med hela 4,55 %.

– Det är glädjande siffror och vi är glada för att sjukfrånvaron går ner. Vi jobbar med att förbättra arbetsmiljön som är ett väldigt angeläget område och strävar efter att få ett bättre stöd till personalen i det dagliga arbetet, säger Agneta Ivåker, förvaltningschef Omsorgsförvaltningen.

Vård- och omsorgsförvaltningen fortsätter också att sänka sin sjukfrånvaro med nära 1%, vilket har stor betydelse eftersom förvaltningen har många anställda. Även bildningsförvaltningen, som är en stor förvaltning, har sänkt sin sjukfrånvaro med 1,53%

– Vi ser nu att de åtgärder vi vidtagit börjar att ge effekt i organisationen, som t.ex. den chefsförtätning som genomfördes 2017 och naturligtvis ett allt större fokus på frågan. Även utbildningsinsatser på rehab-processen är viktiga för att våra chefer ska känna sig trygga med arbetet de gör, säger Ulf Sinner Personalchef.

Frånoch med kvartal tre har Vård- och omsorgsförvaltningen och Socialförvaltningen gått samman och bildat en ny förvaltning som heter Omsorgsförvaltningen.

Det här visar att kommunens insatser för en bättre arbetsmiljö har börjat ge resultat. Nu gäller det att fortsätta det påbörjade strategiska arbetet för en ännu bättre arbetsmiljö och därmed kunna sänka sjukfrånvaron ytterligare. 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-09-04