Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Uppmärksammat jämställdhetsarbete

Kristina Lundgren och Maria Lundgren

Hedemora kommun fick diplom för sitt jämställdhetsarbete

Hedemora kommun är en av 15 kommuner i landet som valts ut för att delta i projektet Modellkommuner under 2017-2018, med syftet att fler kommuner ska ge kvinnor och män en jämställd service.  I projektet har kommunerna utvecklat sitt jämställdhetsarbete genom att systematiskt jämföra arbetssätt med varandra enligt en ny metod. Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som driver projektet.

Deltagarna har träffats fem gånger under ett år, en politiker, en chef och en jämställdhets/mångfaldsstrateg från varje kommun. Från Hedemora har vice ordförande i kommunstyrelsen Kristina Lundgren, kommundirektör Annika Strand och Mångfaldsstrateg Maria Lundgren deltagit. Mellan träffarna har förbättringsarbeten genomförts på hemmaplan.

Den 16 maj var det dags för slutkonferens. Hedemora kommun fick då berätta om de förbättringar som genomförts i kommunen för att ge invånarna en mer jämställd service. Fokus i Hedemora har varit på arbetet med mål och budget, könsuppdelad statistik och jämställdhetsanalyser för att utveckla våra verksamheter samt uppföljning. Arbete har också genomförts för att jämställdhetssäkra integrationsarbetet.

Kommunen fick under slutkonferensen diplom för arbetet inom Modellkommuner.

Ett särskilt tack vill vi rikta till SKL och Eskilstuna kommun som har varit modellkommun åt oss. Tack även till Enskede-Årsta-Vantör och Norrtälje kommun som deltagit i samma grupp.


Hedemora är mentorkommun under 2019
Hedemora kommun kommer under 2019 vara en så kallad mentorkommun till nya kommuner som vill systematisera sitt arbete med jämställdhetsintegrering genom erfarenhetsutbyte. Kommuner i närområdet kan under hösten 2018 ansöka till SKL om att delta i nästa omgång.

Arbetet mot ett jämställt och jämlikt Hedemora fortsätter varje dag.

Tillsammans gör vi skillnad.

 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-05-22