Kontakt

Kontakt

Ring oss: 0225-340 56 alt. kommunens växel 0225-340 00                                                               

Receptionens öppettider: måndag - fredag 10.00 - 12.00  & 13.00 - 15.00

FAX 0225-340 57
Besöksadress: Hökargatan 8        
Postadress: Box 201, 776 28 Hedemora socialkontoret@hedemora.se

Dela sidan på sociala medier

Sexuella övergrepp

Alla sexuella handlingar som görs mot någon, inför någon eller som en person får någon annan att göra mot sin vilja, är sexuella övergrepp. Har du blivit utsatt kan du få hjälp. 

Om man är under 15 år har ingen äldre tonåring eller vuxen rätt att göra något sexuellt med eller mot en, även om man själv vill eller tar initiativ. Det är brottsligt. Ett barn har inte heller rätt att ta på ett annat barn mot dess vilja. 

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp kan du ta kontakt med barn- och ungdomssektionen vid socialtjänsten i Hedemora, som kan ge dig hjälp och stöd.  

Om du är vuxen och misstänker eller vet att ett barn är utsatt bör du genast kontakta barn- och ungdomssektionen vid socialtjänsten i Hedemora och berätta. Du kan ringa eller skriva ett brev. Du har rätt att vara anonym. 

Är du tveksam om du ska göra en anmälan eller inte kan du kontakta barn- och ungdomssektionens mottagning och rådfråga om hur du ska göra utan att nämna vem det gäller.


Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-10-21