Hur ska Tvikstarondellen utsmyckas?

Rondellen längs riksväg 70, vid avfarten mot Falun, av många kallad Tviksta-rondellen, behöver renoveras. Lägg här din röst på vilken av följande tre förslag som ska få pryda den nya rondellen. Observera att skisserna är ungefärliga och inte exakt återspeglar slutresultatet.

Om du hellre vill lämna in din röst på papper så finns den möjligheten på Hedemora stadsbibliotek och i kommunens reception på Kraftgatan 10.

Röstningen är öppen till och med den 31 oktober.

Förslag 1 - Mångfaldsgranen

Mångfaldsgranen grundar sig i Hedemoras kommunvapen. Färgerna symboliserar ett Hedemora för alla. Här är alla välkomna, och just våra olikheter stärker Hedemora som en bra och fin plats att vara på. Den åtta meter höga granen tillverkas i lackad plåt i olika färger. Belyst blir den en färgklick som syns från långt håll.

Mångfaldsgran i Tvikstarondellen, illustration på utsmyckningsförslag.
Mångfaldsgran i Tvikstarondellen, illustration på utsmyckningsförslag.
Mångfaldsgran 4.JPG

Förlag 2 - TT-futura.

TT-futura har sin utgångspunkt i en klassisk TT-loppsmotorcyklist, som har stiliserats för att spegla det moderna Hedemora. I förslaget skymtar också en person i rullstol. Det anspelar på Hedemoras arbete med tillgänglighetsan-passning. Förslaget symboliserar även att vi i Hedemora slår våra kloka huvu-den ihop och samarbetar för framgång.

TT-Futura i Tvikstarondellen, illustration på utsmyckningsförslag.
TT-Futura i Tvikstarondellen, illustration på utsmyckningsförslag.
TT-Futura i Tvikstarondellen, illustration på utsmyckningsförslag.

Förslag 3 - renovering av befintlig utsmyckning.

I rondellen finns idag en Hedemora-ryttare. I Gussarvsrondellen finns en större version av ryttaren. Området runt ryttaren görs i ordning på samma sätt som övriga förslag visar, men ryttaren blir istället renoverad och sedan åter placerad i mitten.

tviksta.jpg

Upplysta siluetter i alla tre förslag


Rostig och belyst cortenplåt ska skapa en inramning och är en del av utsmyckningen. Cortenplåtarna runtom i rondellen blir utskurna siluetter som symboliserar kommunens fokusområden, mat, musik, motor och miljö. Exakt hur siluetterna ska utformas är inte klart. Dessutom är det tänkt att namnet Hedemora ska finnas med.

För att skapa en vacker rondell även nattetid så kommer utsmyckningen belysas på ett effektfullt sätt. Cortenplåtarna blir belysta bakifrån så att siluetterna framstår tydligt även i mörker.


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-06
Skriv ut