Utredning konstaterar inga kränkningar

Kommunhuset Hedemora

Tidigare i år fick Hedemora kommun in fyra anmälningar om kränkande särbehandling inom Omsorgsförvaltningen. I den utredning som genomförts av ett externt företag med expertkunskap i liknande händelser konstateras nu att inga kränkningar skett.

Det var tidigare under 2020 som medarbetare upplevde att två chefer agerade olämpligt och lämnade in en anmälan om kränkande särbehandling. Utredningen efter händelsen har skett via Företagshälsan som i sin tur anlitat Human & heart som är experter på att utreda kränkningsärenden, bland annat.

I de utredda händelserna kan utredarna inte styrka kränkande särbehandling. Det innebär dock inte att det inte fanns problem i arbetsmiljön, konstaterar utredningen.

Hedemora kommun arbetar nu vidare med att förbättra arbetsmiljön för de anställda.

- Medarbetarna är våra viktigaste resurser, och jag är oerhört mån om att alla mår bra på jobbet, säger Marjo Savelius, förvaltningschef, som också betonar att arbetet med en förbättrad arbetsmiljö inom förvaltningen fortsätter framåt.


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-09-08

Startsida