Studievägledning

Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med de studievägval som krävs för att nå ditt framtida yrke. Vi vill ge dig så mycket information som möjligt innan du bestämmer dig.

Du som vill börja studera kan kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din kommun för att få hjälp med att planera dina studier. Ta med de betyg du har från tidigare skolgång.

28348981-jf7sB.jpg

Träffa en studievägledare


Med ett vägledningssamtal kan du få hjälp med:

  • att utreda och klargöra din situation
  • att se fler möjligheter
  • regler för behörighet och betyg
  • information om utbildningar och yrken
  • information om studieekonomi
  • att upprätta en handlingsplan eller studieplanering

Under pågående utbildningstid har du möjlighet att flera gånger diskutera och följa upp din individuella studieplan och eventuellt ändra den.

Gymnasieexamen

Gymnasieexamen inom vuxenutbildningen kan vara en studieförberedande examen eller yrkesexamen. Är du intresserad av att studera mot en examen bör du ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare för att göra en studieplanering. Kraven för en gymnasial examen är 2400 poäng.

Slutbetyg

Nya möjligeter att utfärda slutbetyg

Möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux förlängs ett år
För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2025. För att slutbetyg även fortsatt ska ge behörighet till utbildning inom högskolan eller yrkeshögskolan ska äldre bestämmelser om sådan behörighet fortsätta att gälla för den som senast den 1 juli 2025 har fått slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning.

Studera i en annan kommun

Om du vill studera i en annan kommun än den du bor i (folkbokförd) behöver din hemkommun bevilja ansökan. Beslut tas av rektor.

Försäkring för dig som studerar vid Vuxenutbildningen

Hedemora kommun har en gemensam försäkring för samtliga elever. Ta del av försäkringsbrevet

  

89485361-SFX3e.jpg

Behöver du hjälp att ansöka, eller vill du boka studie- och yrkesvägledning?
Vi har öppet mån - fre, klockan 8-16.

Boka tid med en studie- och yrkesvägledare

Du kan boka tid hos våra studie- och yrkesvägledare eller för att få hjälp med att välja utbildning, yrke eller att planera dina studier. Ring eller mejla för att boka tid.

Vid kontakt med en studie- och yrkesvägledare hos vuxenutbildningen ser vi gärna att du skickar ett e-post till aktuell studie- och yrkesvägledare.

Vi behov av vägledningssamtal kan du boka in dig hos Studie- och yrkesvägledare som finns på plats i skolan endast för bokade samtal.

Måndagar 13:00-16:00
Onsdagar 09:00-12:00

Bachmanska skolan

Adress:
Hemgatan 4,
776 30 Hedemora

JESPER LUNDMARK

Studie- och yrkesvägledare
SFI/Grundläggandenivå

Telefon:
0225-345 64

Telefontider:

Tisdagar 09:00-11:00
Onsdagar 13:00-15:00
Torsdagar 13:00-15:00


E-post:
jesper.lundmark@hedemora.se

ZORICA CVJETINOVIC

Studievägledare
Gymnasialnivå/Yrkesutbildningar

Telefon:
0225-344 79

Telefontider:

Tisdagar 09:00-11:00
Torsdagar 13:00-15:00

E-post:
zorica.cvjetinovic@hedemora.se

  

Andra skolformer

Förutom kommunal vuxenutbildning finns det flera andra skolformer för dig som vill utbilda dig vidare eller lära dig något inom ett helt nytt område.

Har du funderingar kring utbildning som vi inte erbjuder, till exempel folkhögskola, yrkeshögskola eller högskola/universitet är du välkommen att fråga våra studie- och yrkesvägledare.


Länkar till andra utbildningar
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-12-14