Barnskötarutbildning

Är du intresserad av att arbeta med barn kan du söka barnskötarutbildning. Vi planerar att starta utbildning till hösten 2022 i samarbete med Martin Koch-gymnasiet i Hedemora.

Efter examen ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Du erbjuds också möjligheter att läsa andra kurser vilka förbereder och ger dig behörighet till högskolestudier inom dessa områden.

Förkunskapskrav

Förkunskapskrav för utbildningen gäller att sökande har slutfört SVA/SVE grund delkurs 4 och matematik grund delkurs 4. Du behöver ha tillgång till egen dator under utbildningen.

Kurslängd

Utbildningen är på 4 terminer med möjligheten att läsa på heltid och få Yrkesexamen dvs behörighet till högskolan eller på 75% om du bara vill läsa kurser inom programmet.

Undervisningen kommer att vara på Martin Koch-gymnasiet på torsdagar och fredagar första året och måndagar, tisdagar och onsdagar andra året.

Kursstart

  • År 1: 17 augusti 2022 till 9 juni 2023
  • År 2: augusti 2023 till 7 juni 2024.

 

Ansökan

Vid intresse av utbildningen kontakta studie- och yrkesvägledaren: zorica.cvjetinovic@hedemora.se

Det är begränsad antal platser. Vid flera sökande kommer vi att göra urval.

Utbildningsansvarig:

Hedemora vuxenutbildning i samarbete med Martin Koch-gymnasiet 

Utbildningsort:
Hedemora kommun


Utbildningen är CSN-berättigad.

Yrkesutbildning på gymnasienivå - Barn- och fritidsprogrammet (Barnskötare)
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-06-16