Lärlingsutbildning

Är du intresserad av att utbilda dig i ett hantverksyrke kan en lärlingsutbildning vara en möjlighet. Utbildningen genomförs då i samarbete med ett företag med praktiska inslag varvat med teori.

Förkunskapskrav

Förkunskapskrav för utbildningen är grundskolekompetens med godkänt betyg i svenska alternativt svenska som andraspråk, engelska, matematik eller på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper. Grundläggande kunskaper i datoranvändning är viktigt.

Genomförande

En lärlingsutbildning omfattar minst 400 poäng och som mest 1600 poäng. Utbildningen pågår i 20-80 veckor och minst 70% av utbildningen genomförs på en arbetsplats. En kursplanering görs tillsammans med läraren och handledaren. Betyg sätts på alla kurser av en lärare, som i samråd med handledare på företaget avgör om eleven har uppnått målen för respektive kurs. Eleven följer arbetsplatsens ordningsföreskrifter och arbetstider.

Kurslängd 20-80 veckor

Kursort På företagets arbetsplats

Kurskostnad Eleven svarar för kostnader gällande läromedel, arbetskläder och resor.

Kursstart

Vid intresse kontaktas studie- och yrkesvägledaren vid Hedemora Vuxenutbildning. Vägledningssamtal erbjuds där kartläggning och ansökan sker. Därefter lämnas ansökan till rektor för eventuell antagning.

Inför alla utbildningsstarter kontaktar skolan branschens representanter som samarbetar i ett regionalt
lärlingsråd. Skolans praktiksamordnare i samarbete med den blivande eleven, söker därefter en handledare vid ett företag. All utbildning startar med en period av praktik. Det är viktigt att både den blivande eleven och handledaren får tillfälle att prova på att samarbeta, innan den formella antagningen sker.

 

Vill du veta mer?

Ta kontakt med:

Studie-och yrkesvägledare  

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-11-09
Skriv ut

Rektor: Ninni Broström, tfn 0225-345 62

Rektorsassistent: Siv Nuotio, tfn 0225-345 63

Studie- och yrkesvägledare
Zorica Cvjetinovic, tfn 0225-34479    
E-post: Zorica.cvjetinovic@hedemora.se

Allmänna frågor
E-post: Vux@hedemora.se