Svetsutbildning

Mål

Utbildningen är uppdelad i olika kurspaket. Du får till en början kunskap i materiallära och du lär dig enkla ritningar, olika svetsmetoder och får förkunskap om vilka metoder som skall användas när man arbetar med olika metaller. Grund- och fördjupning inom svets innebär att du arbetar mot de krav som ställs för att få ett internationellt svetsardiplom. Möjligheten att pröva mot diplom finns. Utbildning till internationell svetsare innebär en kvalitetssäkring enligt riktlinjer som godkänts av mer än 30 länder. De skolor som erbjuder utbildningen är godkända av Svetskommissionen. Godkännandet innebär att skolan uppfyller IIWs (International Institute of Welding) krav på lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem samt examinering. I grundutbildningen ingår även en säkerhetsutbildning som ger SSG entré-pass, vilket krävs av vissa företag vid praktik och inför en anställning.

Förkunskapskrav

Som förkunskapskrav för utbildningen gäller att sökande har slutfört sista årskursen i grundskolan eller motsvarande och har godkända betyg i svenska alternativt svenska som andra språk, engelska och matematik eller på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper.

Kurslängd

Individuell kurstid utifrån den studerandes förkunskaper och studieekonomi

Ansökan

Kontakta studie- och yrkesvägledaren vid intresse av utbildningen

Kursstart

Individuell kursstart när det finns platser att tillgå

Utbildningsansvarig

Hedemora Vuxenutbildning

Utbildningsanordnare

Martin Koch-gymnasiet i Hedemora

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-11-09
Skriv ut

Rektor: Ninni Broström, tfn 0225-345 62

Rektorsassistent: Siv Nuotio, tfn 0225-345 63

Studie- och yrkesvägledare
Zorica Cvjetinovic, tfn 0225-34479    
E-post: Zorica.cvjetinovic@hedemora.se

Allmänna frågor
E-post: Vux@hedemora.se